Svenska

Din helhetsleverantör inom lastbilsförsäljning

Beglast är ett av Nordens största företag inom begagnade lastbilar, reservdelar och demontering. I skånska Rinkaby förfogar vi över 100 000 m² yta som rymmer bland annat kontor, lager, tvätthall och maskinpark. Kvar på marken, som ett minne av vad som varit, står också den gård som Axel Nordström bodde på när han grundade företaget år 1945.

Lastbilar på dina villkor

Vi vet vikten av att kunna erbjuda helheten. Hit kommer du som på ett eller annat sätt behöver förnya i fordonsparken. Vi erbjuder begagnade lastbilar, miljöriktig demontering och nya eller äldre reservdelar. Dessutom är vi en av Sveriges största återförsäljare av Be-Ge lastbilsstolar. Beglast utför inte verkstadsarbete, men har nära samarbeten med både märkesverkstäder och fristående aktörer.

I och med att olika människor har olika behov, har vi också olika lösningar. Med vår erfarenhet och kunskap kan vi skapa specialanpassade lastbilar, som gjorda för din verksamhet.

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade.

Vad vi gör

Att kalla sig helhetsleverantör förpliktigar. Vi erbjuder därför flera olika produkter och tjänster. Klicka för att läsa mer om det du är ute efter.

Begagnade lastbilar

Reservdelar

Däck

Demontering

Inbyten

Lastbilsstolar

För att garantera service och kunskap är vi kvalitets- och miljöcertifierade.

Vår långa historia

1945

Begynnelsen

Axel Nordström startar Nordströms Bildemontering på familjens gård i Gälltofta Rinkaby. Här utförs skrotning av personbilar och lastbilar.

1950-talet

Från Rinkaby till världen

Företaget börjar med export. Grekland blir första landet att ta emot fordon från Nordströms.

1969

Nästa generation

Företaget får en ny ägare, när Axels son Jan tar över. Han ombildar företaget till aktiebolag.

1976

Nybyggarna

Den stora lager- och demonteringshallen byggs. Moderna faciliteter underlättar arbetet och erbjuder bättre skydd för både personal och miljö.

1993

Vi måste växa!

Jan bestämmer sig för att utöka verksamheten och satsar på försäljning av hela lastbilar. Mats Aspnäs tas in för att bygga upp lastbilsförsäljningen. Nu erbjuder man hela konceptet: lastbilsförsäljning – reservdelar – skrotning.

1994

Ökat miljöfokus

Det aktiva arbetet för en ren anläggning har utvecklats i takt med att nya möjligheter uppkommit. Det här året byggs en helt ny miljöstation där alla farliga vätskor tas omhand.

2006

Nytt blod

Jan Nordström går i pension. Mats Larsson och Mats Aspnäs förvärvar företaget. Nu byter man också namn till Nordströms Beglast. Satsningen på lastbilsförsäljning, reservdelar och skrotning vidareutvecklas, miljöanpassas och certifieras.

2019

Det givna valet

Nordströms Beglast är ett av Nordens största företag inom begagnade lastbilar, reservdelar och demontering.

2021

Generationsskifte

För att möta framtidens utmaningar behöver vi föryngringa ägarstrukturen. Nu satsar vi på framtiden med de nya delägarna Christoffer Larsson, Lasse Johannesson och Pierre Ahlqvist, säger Mats Larsson.

Kontakta oss

Kristianstad
Gälltoftavägen 44 · SE-291 14 Rinkaby, Sweden
+46 44 572 00 · lasse@beglast.com

Se alla kontaktuppgifter

Om Beglast

Beglast är ett av Nordens största företag inom begagnade lastbilar, reservdelar och demontering. Vi erbjuder ett mycket brett utbud av äldre och nästan helt nya delar. Vårt mål är att inga fungerande lastbilsdelar ska skrotas i onödan.

Läs mer om Beglast

Öppettider

Måndag: 07.30 – 16.30
Tisdag: 07.30 – 16.30
Onsdag: 07.30 – 16.30
Torsdag: 07.30 – 16.30
Fredag: 07.30 – 16.30

En hemsida från Bravissimo